Poletni okusi: Strjen jagodni preliv za sladoled (iz samo 3 sestavin!)
Kepica (ali dve) sladoled s čokoladnim prelivom, ki se strdi ob stiku z ledeno mrzlim sladoledom in posutimi mrvicami nas ponese v čas breskrbnih otroških dni. Če si ljubiteljica preliv, še zlasti takšnih, ki se ob stiku z mrzloto strdijo, potem boš navdušena nad jagodnim strjenim prelivom za sladoled. Potrebuješ le 3 sestavine in 10 minut časa.
Strjen jagodni preliv za sladoled
Sestavine:
- 1/4 skodelice (5 g) zamrznjenih posušenih jagod
- 1 1/4 skodelice (213 g) sesekljane bele čokolade
- 3 jedilne žlice kokosovega olja
Priprava:
1. V manjšem multipraktiku zmiksaj zamrznjene posušene jagode v fin prah.
2. Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopi belo čokolado. Vmešaj kokosovo olje in jagodni prah. Počakaj nekaj minut, da se preliv ohladi.
Opomba: Preliv lahko shranjuješ na sobni temperaturi vse do dveh tednov. Če se čez čas nekoliko strdi, ga preprosto utekočiniš tako, da ga v mikrovalovni pečici postopoma segrevaš (po 15 sekund naenkrat).
Ideja: V preliv se lahko pomoči tudi kupljeno sladoledno lučko!