Domov » Lepota & zdravje » Poskrbi za svojo kožo tudi pozimi!

Poskrbi za svojo kožo tudi pozimi!

Lepota & zdravjeNega
Poskrbi za svojo kožo tudi pozimi!
📷 Nivea

Zunaj temperature okoli ničle, notri pa kurjava v polnem teku – take spremembe našo kožo obremenjujejo in izsušujejo. Živahen in mladostni videz v tem letnem času kar izgine z naše kože in le ta postane pusta, izsušena in dehidrirana. Na našo srečo obstajajo izjemni lepotni izdelki, ki se borijo proti nič kaj prizanesljivi materi naravi. Osveži si spomin, kaj je in kaj ni priporočljivo početi pri negi kože v tem letnem času.

DA

Kremo za roke imej vedno pri sebi. Izsušena koža na rokah je v tem letnem času pogosta in tudi zelo neprijetna, zato jih vsakič, ko ne nosiš rokavic, konkretno namaži s kremo za roke.
Vključi vlažilec zraka. Grelci ozračja kar izsesajo vlago iz naše kože. Vlažilec zraka vključi zvečer preden greš spat in zbudila se boš s spočito, navlaženo in pomirjeno kožo.
Izboljšaj vsakodnevno nego kože. Grobe čistilne gele zamenjaj za bolj nežne in nato na očiščen in suh obraz nanesi tudi serum, ki naj vsebuje hialuronsko kislino, ki poveča hidracijo kože.

NE

Ne tuširaj se dolgo in z vročo vodo. Para, ki se ustvari, povzroči hitrejše izgubljanje vlage in s tem povzroča suho in srbečo kožo.
Ne pozabi na losjon za telo. Če se želimo izogniti izsušeni, luskasti koži, je uporaba losjona po tuširanju obvezna. Čeprav se nam mazanje s kremo včasih zdi zamudno in popolnoma odveč, boš še kako vesela, če tega koraka pri negi telesa ne boš izpustila, saj bo koža pomirjena, navlažena in nahranjena.
Ne pretiravaj s pilingom. Definitivno je uporabo pilinga in odstranjevanje odmrlih kožnih celic, pod katerimi se skriva sijoča koža, nujna, vendar pa bo pretirana uporaba luščilcev kože le-to samo razdražila in prav nič polepšala. Zato previdno z uporabo in ne več kot 4-krat na mesec.