Pospeši rast las s temi enostavnimi nasveti

Čeprav se zvezdnice, kot so Kim Kardashian, Chrissy Teigen in Jennifer Lopez znašajo na lasne podaljške, da njihovi lasje izgledajo daljši, pa se verjetno marsikatera med nami ne želi ukvarjati s podaljški in bi raje imela svoje lase dolge in zdrave. In prav zaradi tega razkrivamo trike in nasvete, ki ti dejansko pomagajo hitreje do daljših in bolj zdravih las.

Zanimivost: Ali si vedela, da lasje normalno zrastejo 1 – 1,5 cm na mesec ter da Afro-Karibijcem rastejo počasneje – približno 5 mm na mesec, Azijcem pa 2 cm na mesec?

Sončna svetloba znatno pospeši rast las (in nohtov) – morda si že kdaj opazila, da imaš po dopustu na morju večji narastek pri lasišču in opazno daljše lase? Kaj pa če ne živimo v obmorskih krajih in sonce vidimo le poredko? Pri pospešeni rasti ti lahko zelo pomaga prehrana, vendar pozor: prehrana, ki ji primanjkuje beljakovin lahko upočasni rast las, po drugi strani pa prehrani s preveč beljakovinami ne more preseči tvoje normalne, zdrave stopnje rasti las. Torej, vsakodnevno uživaj beljakovine, vendar z njimi nikar ne pretiravaj.

Poleg zdrave prehrane pa si pomagaj tudi z masažo lasišča, ki spodbudi pretok krvi v lasne mešičke, poleg tega pa na lasišče nanašaj tudi olja in balzame, ki so namenjeni prav lasišču, da preprečiš izpadanje las, ki ga lahko povzroči suho in razdraženo lasišče.

In nenazadnje, bodi sklonjena z glavo obrnjeno navzdol vsaj 5 do 10 minut na dan – tudi to izboljša prekrvavitev lasišča. Za opazne rezultate je seveda potreben čas in predanost.