fbpx

Pozor! Razkriti najbolj nevarni zvezdniki

McAfee, globalno podjetje za programsko opremo za računalniško varnost, je razkril seznam najnevarnejših zvezdnikov, ki jih leta 2020 iščemo po spletu.

Podjetje je raziskovalo, katera znana imena ustvarjajo najbolj tvegane rezultate iskanja, ki bi lahko povzročili, da uporabniki nevede namestijo zlonamerno programsko opremo na svoje naprave.

Dve izmed letošnjih TOP 10 imen sta Anna Kendrick in Justin Timberlake, ki sta te morda presenetili, vendar obstaja dobra razlaga. Ta dva zvezdika sta bila glavna glasova v filmu Trolls World Tour, prvem velikem filmu, ki je bil izdan na začetku karantene in smo si ga lahko ogledali kar od doma. Možno je, da so ljudje iskali načine za ogled filma in na koncu namesto tega prenesli zlonamerno programsko opremo.

Nekateri nasveti, ki jih je McAfee ponudil uporabnikom, da ostanejo varni na spletu, vključujejo previdnost pri kliku, preprečevanje nezakonitega pretakanja in prenašanja sumljivih mp3 datotek, zaščito spletne varnosti z rešitvijo za kibernetsko varnost in uporabo programske opreme za starševski nadzor.

Te zanima, kateri so najbolj nevarni zvezdniki na spletu letošnjega leta? Beri naprej…

10. Jason Derulo

9. Kate McKinnon

8. Julia Roberts

7. Jimmy Kimmel

6. Taylor Swift

5. Justin Timberlake

4. Mariah Carey

3. Blake Lively

2. Sean Combs

1. Anna Kendrick