Praznični recept: Božične čokoladne ploščice

Brez peke in hitro narejena božična sladica!

Neštetokrat si že slišala ljudi govoriti o matchi – vsestranskem japonskem zelenem čaju, ki je poln zdravja. Seveda lahko iz zelenega prahu marediš slasten topel napitek, vendar nas je navdušil ta recept za čokoladne matchine ploščice. Z okusom jagod in kokosa je to priboljšek, po katerem bomo posegali, ko nam okoli 15. ure upade energija.

Božične čokoladne ploščice

Sestavine:

  • 2 skodelici sesekljane bele čokolade
  • 1 1/2 jedilne žlice matche v prahu
  • 3/4 skodelice posušenih malin, jagod ali goji jagod
  • 3/4 skodelice kokosa v lističih

Priprava:

1. Pekač za piškote obloži s peki papirjem.
2. V eni posodi segrej vodo, da začne rahlo vreti, v drugo posodo, ki jo postavi na prvo, pa položi belo čokolado. Voda se ne sme dotikati druge posode, saj mora čokolado topiti le para. Vsake toliko časa premešaj.
3. Ko je čokolada stopljena, vmešaj matcho.
4. Zeleno obarvano čokolado prelij na pekač in jo razmaži v 0,3 do 0,5 cm debelo plast.
5. Po vrhu potresi zdrobljene suhe maline/jagode/goji jagode in kokos.
6. Pekač postavi v hladilnik za 5 do 10 minut.
7. Nato vzemi ven in razlomi čokolado na poljubno želene velikosti.
8. Čokoladne ploščice bodo v neprodušno zaprti posodi zdržale v hladilniku do enega tedna.