Praznični recept: Velikonočni zajtrk malo drugače

Ti šunka, jajca in hren ne dišijo najbolj? Nič za to, pripravi si veganski velikonočni zajtrk, ki je zdrav in okusen, poleg tega pa tudi zabaven na pogled, zaradi česar ga bodo z veseljem jedli tudi otroci.

Velikonočni zajtrk malo drugače

Sestavine:

  • 1 skodelica polnozrnate moke (lahko tudi pirine)
  • 1/2 skodelice sojinega mleka ali drugega mleka iz oreščkov
  • 2 banani – 1 pretlačena in 1 narezana
  • 2 jedilni žici javorjevega sirupa
  • 1 jedilna žlica olivnega/kokosovega olja
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • sveže borovnice; za dekoracijo

Priprava:

1. V skledi zmešaj moko in pretlačeno banano. Vmešaj cimet, nato pa še 1 (ali 2) jedilno žlico javorjevega sirupa in mleko v gladko zmes.
2. V ponvi na štedilniku segrej malo olja in dvakrat vlij po malo mase, da ustvariš majhne palačinke – zajčkova lička, enkrat pa naredi nekoliko večjo palačinko – zajčkova glava. Ko se robovi zapečejo, na površini pa začnejo nastajati mehurčki, palačinke obrni.
3. Ko so palačinke spečene, jih prestavi na krožnik tako, da je velika palačinka spodaj, manjši dve pa ena zraven druge na njej na spodnji polovici.
4. Banano prereži na pol in jo po dolžini razpolovi, da dobiš dve zajčji ušesi. Iz druge polovice banane nareži dva koluta – zajčji očesi. Na očesi nato položi po 1 borovnico.
5. Za smrček uporabi jagodno marmelado, za brčice pa na tanke rezine narezan sir ali banano.
6. Po želji prelij s preostankom javorjevega sirupa.

(Vir: Successible Life)