Prehrana katere Kardashianke je najbolj po tvojem okusu

Od Kim, Kourtney ali Khloé?

Kardashianke so znane po mnogih stvareh, med drugim po naostrenem čutu za poslovne priložnosti, mnogih otrocih in neprestane drame. Vendar pa so prva stvar, na katero večina ljudi pomisli, ko gre za najbolj znane sestre na svetu, vsekakor njihova izklesana telesa. Vsaka med njimi ima svojo obliko postave in slog, vendar pa vse ohranjajo svoja telesa v tip top formi na enak način: s preverjeno prehrano in telovadbo.

Glede na to, da je poletje že tik za vogalom, se morda sprašuješ, kako bi se tudi sama lahko nekoliko približala izgledu Kim, Kourtney ali Khloé. Zdaj se lahko, saj ti na enem mestu predstavljamo njihove načine prehranjevanja, da jih boš lahko primerjala med seboj in ugotovila, kateri je najbolj po tvojem okusu.

Prehrana Kim Kardashian West: Strogo ketogenska


Leta 2017 je bila Kim kar malo prizadeta, ko na spletu zaokrožile ne najbolj laskajoče fotografije s počitnic v Mehiki. Ljudje so se norčevali iz njenega celulita, zvezdnica pa se je nato odločila, da takoj ukrepa glede tega. Takrat je začela sodelovati z bodybuilderko Melissa Alcantara.

Nobenega dvoma ni, da Kim danes izgleda bolje kot kdajkoli prej, Melissa pa je razkrila, kakšno hrano uživa Kim, da ohranja takšno postavo. Vsa zasluga gre ketogenski dieti, pri kateri se uživa ogromno (zdravih) maščob in beljakovin, poleg tega pa se skoraj popolnoma izloči ogljikove hidrate. Kim lahko uživa le “pravo hrano, ki je vsak dan sveže skuhana,” je za revijo People povedala Melissa. “Če je hrana že pripravljena v embalaži, potem zelo verjetno ni dobra zate.” To pomeni, da ne sme uživati kruha, kosmičev itd., poleg tega pa tudi ne sme pretiravati z omakami in prelivi. Kaj pa lahko je? Meso, jajca, avokado, kokosovo olje, maslo,…

Morda se sliši kruto, vendar pa se je zdaj Kim že zelo navadila takšnega načina prehranjevanja. “Nedavno mi je povedala, da je pojedla malo pomfrija, ki je bil zelo masten in je zelo razdražil njen želodec, saj takšne hrane ni več navajen. Kar pa je odlično, saj si takšne hrane posledično ne želimo več,” je razkrila Melissa.

Prehrana Khloé Kardashian: Brezmlečna, nizek vnos hidratov in sladkorja

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on


Preden je bila noseča s True Thompson, je imela Khloé najboljšo postavo svojega življenja. Po rojstvu hčerke je priznala, da je zelo nesrečna, ker ne more tako intenzivno trenirati in ker ima odvečno maščobo na telesu, vendar pa ima v glavi že načrte. Poleti 2017 je nutricionist dr. Philip Goglia, ki sodeluje s Khloé, razkril, da je izgledala bolje kot kdajkoli prej, čeprav je jedla več kot kdajkoli prej.

Khloé je imela sedem obrokov na dan, vsi pa so bili brezmlečni in brez vsebnosti soje, poleg tega pa tudi ni smela uživati sadnih sokov, suhega sadja in gaziranih pijač. Prenehala je uživati tudi vsa predelana, dietna živila, kot so nizkokalorični muffini, kruh, bagete itd., ker, če verjameš ali ne, prav ta živila povzročajo vnetja v telesu, Khloé-in glavni cilj pa je bil ravno nasproten, da se bori proti njim.

Tako da zdaj uživa zeleno listnato zelenjavo, ogljikove hidrate z eno sestavino (na primer ajdova kaša, pira, polenta…), pusto rdeče meso, sveže sadje, mastne ribe, jajca, perutnino, oreščke in vodo, poleg tega pa NIKOLI ne uživa ogljikovih hidratov po 15. uri. Dovoli si tudi le en pregrešni obrok na teden, ko si privošči pizzo, torto ali karkoli si pač takrat zaželi.

Prehrana Kourtney Kardashian: Nizek vnos mlečnih izdelkov in glutena


Kourtney je bila vedno najbolj drobna med sestrami, poleg tega pa je že od nekdaj zelo striktna glede tega, s čim hrani svoje telo in svoje otroke. Nedavno je na Instagramu zgodbah objavila video, v katerem je razkrila, kako izgledajo njeni vsakdanji obroki in presenetilo nas je, da se je v zadnjem času nekoliko sprostila glede uživanja določenih živil. Čeprav je v preteklosti že poskusila dieto z nizko vsebnostjo maščob in ketogensko dieto, je kasneje ugotovila, da ji najbolj ustreza prehrana z nizkim vnosom mlečnih izdelkov in glutena ter veliko naravnih, organskih živil.

Kourtney zagovarja dejstvo, da je dovoljeno “vse v zdravih mejah”, zato zdaj občasno uživa tudi mlečne izdelke in gluten, vendar v majhnih količinah. Za zajtrk si naredi smoothie iz svežega sadja, cvetnega prahu in chia semeni. Za kosilo obožuje citrusovo solato z domačim balzamičnim prelivom, za večerjo pa ima največkrat lososov file z medeno-ingverjevo glazuro. Vsake toliko časa pa si da duška in uživa v pici ali sladoledu.

Torej, prehrana katere Kardashianke ti najbolj ustreza?

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry