Preprosti načini, kako skriješ narastek na laseh

Ko se odločiš za popolnoma drugačno barvo las, kot je tvoja naravna, je vse super in fino dokler ne opaziš narastka. Če si ne želiš ravno na vsake 3 tedne barvati lase ali želiš malo podaljšati obdobje med obiski frizerskega salona, obstaja nekaj preprostih načinov, kako zakriti narastek pri lasišču.

1. Spremeni prečo

Po mnenju Uroša Mikiča, kreativnega direktorja v salonu Kinky Curly Straight v Adelaidi (Avstralija), je igranje s prečo hitra in enostavna rešitev, da malo prekriješ barvo na novo zraslih las. “Izogibaj se ravnim prečam in raje naredi cikcakasto, saj bo bolje prekrila narastek,” pravi Uroš. Cikcakasta preča je tudi odlična za dodajanje volumna lasem v le nekaj minutah. V dlan stisni malo gela za lase in ga nanesi od konic proti lasišču. Nato s pomočjo glavnika naredi cikcak prečo.

2. Uporabi krede za lase

Za začasni popravek Uroš priporoča uporabo kred za lase, praške ali maskare, ki super prekrijejo narastek, poleg tega pa so preprosti za uporabo in se jih tudi z lahkoto spere z las. Če se ti mudi in nimaš nobenega od prej naštetih pripomočkov pa si lahko pomagaš tudi s kompaktnim pudrom ali v prahu za obraz, vendar pazi na odtenek.

3. Uporabi otroški puder ali suhi šampon

Če kred ali praškov nimaš pri roki, uporabi to kar imaš zagotovo v omari. Otroški puder deluje odlično na blondinkah (samo previdno z nanosom, nikar ne pretiravaj), suhi šampon za temnejše lase pa bo odlično prekril narastek pri rjavolaskah.

4. Odvrni pozornost s frizuro

Preusmeri pozornost od narastka tako, da spneš lase v visok čop ali narediš figo. Odlično odvrnejo pozornost tudi kite in ostale zanimive dvignjene pričeske – vsi bodo preveč zaposleni z občudovanjem tvojega ročnega dela na laseh in različnih odtenkov barve las sploh opazili ne bodo.

5. Pogosto umivaj lase

Na žalost, bolj kot so umazani tvoji lasje, bolj je viden narastek. “Na sveže umitih laseh se narastek precej manj opazi, saj na laseh še ni toliko maščobe,” razlaga Uroš.

6. Ena beseda – balayage

Če imaš na laseh pramene, ki so podobne barve kot tvoji naravni lasje, se bo narastek precej manj opazil. “Balayage in ombré sta super, saj imaš lahko svetle konice, proti lasišču pa se barva preliva v tvoj naravni odtenek,” pravi Uroš.