Presno in vegansko: Cheesecake torta s spirulino

Spirulina je pomemben dodatek v zdravem in čistem načinu prehranjevanja ter nujna za vegane. Pohvali se lahko z obilico hranilnih snovi, poleg tega pa vsebuje več beljakovin, kalcija in železa kot ga katerikoli drugi izdelki živalskega izvora, kot so meso in mlečni izdelki.

Poleg tega, da je odličen vir visoko kakovostnih veganskih beljakovin (sestavlja jo kar 70%), pa vsebuje tudi aminokisline, vitamine, minerale, antioksidante ter tudi omega-3 in omega-6.

Si do zdaj spirulino dodajala le v smutije? Potem je prišel skrajni čas, da poskusiš z njo narediti tudi slastno in zdravo “cheesecake” torto. Potrebuješ le nekaj osnovnih sestavin in 10 minut časa.

Veganska cheesecake torta s spirulino

Sestavine:
Za kremo:

  • 1 skodelica indijskih oreščkov
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 6 jedilnih žlic kokosovega sladkorja
  • 1 čajna žlička spiruline v prahu
  • ščepec himalajske soli

Za podlogo:

  • 1 skodelica orehov
  • 6 medjool datljev; izkoščičenih
  • 2 jedilni žlici posušenega nastrganega kokosa
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
  • 1/8 žličke himalajske soli

Priprava:

1. Za podlogo: Vse sestavine za podlogo stresi v multipraktik in miksaj toliko časa, da postane zmes lepljiva in drobljiva.
2. Maso prestavo v okrogel pekač premera 15 cm in maso enakomerno razporedi in pritisni ob dno.
3. Za kremo: Če želiš, lahko indijske oreščke namočiš v vodo za 15-30 minut. Zaradi tega bodo mehkejši, zmes pa bolj kremna. Indijske oreščke nato odcedi.
4. Vse sestavine stresi v visoko zmogljiv blender in zmiksaj do gladkega.
5. Kremo prelij preko podloge, nato pa celotni pekač z nizke višine nekajkrat spusti na pult, da se zgladi površina kreme in odstranijo vsi mehurčki.
6. Po vrhu lahko za okras potreseš še malo spiruline, kokosa, oluščena konopljina semena, chia semena, kakavova zrnca ali pa zlate lističe, zaradi katerih bo torta izgledala zelo slavnostno in kot nalašč za novoletno zabavo.
7. Torto postavi v zamrzovalnik za 1-2 uri oziroma dokler se popolnoma ne strdi.
8. Vzemi iz zamzrovalnik in postavi na sobno temperaturo za 5-10 minut, da se nekoliko odtaja pred rezanjem in serviranjem.
9. Uživaj!

Presno in vegansko: Cheesecake torta s spirulino
(The Healthy Family and Home)