Prijatelji: Razkritih 5 skrivnosti o humoristični seriji

Prijatelji so se prvič pojavili na televizijskih ekranih septembra 1994. To je postala hit serija in kmalu zatem pomagala karieri Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisi Kudrow, Mattu LeBlancu, Matthewu Perryju in Davidu Schwimmerju. Spoznaj nekaj skrivnosti, ki jih o seriji vse do danes morda nisi vedela.

1. Prijatelji so se prvotno imenovali Insomnia Café

Ime oddaje ni bilo vedno Prijatelji. Serija je doživela več sprememb glede naslova, preden je bil izbran trenutni naslov. Če se ne bi zgodila nobena od teh sprememb, bi se televizijski šefi odločili za “Nespeča kavarna”. Med drugimi možnimi naslovi so bili tudi Friends Like Us in Six of One.

2. Vodnjak, prikazan v uvodni špici, ni v New Yorku

Če si mislila, da je vodnjak v začetnem videu v centralnem parku New Yorka, potem si se motila. Vodnjak se nahaja na ranču bratov Warner v Burbanku v Kaliforniji. Vodnjak v uvodni špici Prijateljev ljudje pogosto zamenjajo za vodnjak Cherry Hill v Central Parku.

3. Prvotno naj bi bila v zvezi Joey in Monica

Zaplet zgodbe bi lahko šel v popolnoma drugi smer, če si scenaristi serije ne bi premislili. Prvotno ni bilo mišljeno, da bosta Ross in Rachel osrednja zveza, ampak bi to morala biti Joey in Monica.

4. Skupina prijateljev je vedno sedela na istem mestu v Central Perku, ker je bil kavč rezerviran samo zanje

Si se kdaj vprašala, kako lahko prijatelji vedno sedijo na oranžnem kavču? V New Yorku, kjer živi teh šest karakterjev oziroma je tako vsaj prikazano, je zelo malo verjetnosti, da bi v lokalnih kavarnah vsakič znova lahko sedel na istem mestu. Pravzaprav si lahko vesel že, če sploh dobiš prosti sedež. Kako torej so Ross, Rachel, Joey, Monica, Phoebe in Chandler imeli tako veliko srečo, da so vsakič znova lahko sedeli na istem kavču? No, gledalci s sokolovimi očmi so razkrili, da je bil kavč rezerviran samo zanje. Če pogledaš natančno, lahko v nekaterih prizorih na kavni mizici pred kavčem opaziš majhen znak “rezervirano”. Za večino ljudi to nikakor ni izvedljivo, bi pa zagotovo bilo lepo imeti konstantno rezervirano mesto v svoji najljubši gostilni ali kavarni.

5. Številka Monicinega stanovanja se tekom sezon spremeni

Če ne spremljaš pozorno, verjetno tega sploh ne opaziš. Ko se je serija prvič predvajala, je Monica živela v apartmaju številka pet. Vendar je ekipa oddaje ugotovila, da Monicina številka stanovanja ni v skladu s tem, kako visoko v bloku je živela. Sčasoma so številko stanovanja spremenili v 20, da bi odražala, da živi v višjem nadstropju. Chandlerjeva številka stanovanja se je posledično spremenila iz 4 v 19.