Domov » Zanimivosti » Produktivnost: 60-sekundno pravilo bo rešilo tvoj seznam opravil

Produktivnost: 60-sekundno pravilo bo rešilo tvoj seznam opravil

Zanimivosti
Produktivnost: 60-sekundno pravilo bo rešilo tvoj seznam opravil
📷 Pixabay

Oh ja, seznam opravil: ne glede na to, koliko opravil na dan črtaš s seznama, vedno imaš občutek, da zaostajaš oziroma ne opraviš toliko, kot bi si želela. In prav zaradi tega smo navdušene nad enostavnim in ekspresnim trikom, zaradi katerega boš vedno imela občutek, da napreduješ. Imenuje se 60-sekundno pravilo.

Kaj je 60-sekundno pravilo? Ideja je, da preden se lotiš opravljanja večjih, bolj zahtevnih opravil na svojem seznamu, opraviš vse majhne nalogice, ki jih lahko opraviš v eni minuti ali še manj.

Zanimivo. In kaj lahko v tako kratkem času narediš? Na primer, obesiš lahko oblačila s stola, v smeto lahko vržeš prazne kuverte od položnic, zložiš umazano posod v pomivalni stroj ali pa odneseš umazana oblačila v koš za perilo. Narejeno in narejeno.

Hej, to pa se dejansko zdi zelo produktivno. In tudi je! Ko opraviš vsa majhna opravila, se bo tvoje življenje zdelo bolj sproščeno in manj kaotično ter morda najpomembneje, imela boš večji občutek nadzora, da se lahko osredotočiš na pomembnejše stvari.