fbpx

Razkrita najdražja Hermès Birkin torba na svetu!

Vsi hrepenijo po torbah Birkin.

Zelo cenjena in zelo iskana torba znamke Hermès je znana po tem, da je izjemno redka.

Poimenovana po pokojni igralki Jane Birkin, je nastala v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, od takrat pa je bila izdana v številnih različnih vzorcih in barvah.

V nasprotju z ostalimi luksuznimi torbicami, Birkin na splošno ni mogoče preprosto kupiti v trgovini: Hermèsovi prodajni sodelavci kupce povabijo, da imajo priložnost kupiti eno v trgovini, vendar pa nikoli ni zagotovila, da jim bo omogočen dostop. Obstaja veliko forumov, ki si izmenjujejo nasvete o tem, kako vzpostaviti odnos s trgovinami, da bi lahko kupili torbo.

Prav zaradi tega mnogi zbiratelji iščejo torbe Birkin na trgu rabljenih izdelkov, pa tudi sodelujejo na dražbah, da si zagotovijo torbo – kjer pa so cene pogosto precej višje od maloprodajne cene. Nekatere različice Birkin stanejo več sto tisoč dolarjev.

Med te se uvršča tudi najdražja Birkin torbica na svetu. Po podatkih Sotheby’sa je Diamond Himalaya Birkin najdražja torbica, ki je bila kdajkoli prodana na dražbi.

Leta 2022 je dražbena hiša prodala Diamond Himalaya Birkin 30 za več kot 440.000 dolarjev. Njegova ocenjena maloprodajna cena je bila 300.000 dolarjev. Eno leto prej, leta 2021 pa so Himalaya Birkin 25 pri Sotheby’s prodali za več kot 300.000 dolarjev.

Izdelana je iz kože krokodila Niloticus, pobarvanega v belo-sivem prelivu, ki naj bi spominjal na vrhove Himalaje z belimi vrhovi. Na voljo je z okovjem iz 18-karatnega belega zlata in belimi diamanti.

Jennifer Lopez, Victoria Beckham in Kris Jenner so ponosne lastnice te redke torbe.