Rdeča preproga: MTV evropske glasbene nagrade 2015

Preteklo nedeljo, 25. oktobra so se v Milanu odvile 22. MTV evropske glasbene nagrade oz. EMA za leto 2015. To je bilo že tretjič, da so evropske glasbene nagrade zasedle Italijo in od tega že drugič Milano. Prireditev sta vodila pevec Ed Sheeran in igralka Ruby Rose.

Največ nagrad je domov odnesel Justin Bieber, ki jih je prejel kar 5 in sicer za najboljšega moškega izvajalca, najbolj zveste oboževalce, najboljše glasbeno sodelovanje (skupaj s Skrillexom in Diplom), najboljši kanadski akt in za najboljši videz. Za najboljšo pesem je nagrado prejela Taylor Swift (“Bad Blood”), za najboljši video Macklemore & Ryan Lewis (“Downtown”), za najboljšo žensko izvajalko Rihanna, za najboljšega novega izvajalca Shawn Mendes, za najboljši pop One Direction, za najboljši rock Coldplay, za najboljšo elektroniko Martin Garrix, za najboljšo alternativo Lana Del Rey, za najboljši hip hop Nicki Minaj, za najboljši nastop v živo pa voditelj prireditve Ed Sheeran.

Pred prireditvijo so gledalce z nastopom ogrele punce iz skupine Fifth Harmony, med samo prireditvijo pa so se med drugim na odru zvrstili Jason Derulo, Ellie Goulding, Justin Bieber, Rudimental z Edom Sheeranom, Pharrell Williams ter duet Tori Kelly in Andrea Bocelli.

Poglej si še, kako poletna resasta moda osvaja tudi jesen!