
Recept: Beljakovinska jogurtova tortica iz treh sestavin
Priljubljena ustvarjalka vsebin na YouTubu, lilsipper_official, je predstavila preprost recept za beljakovinsko tortico iz le treh sestavin: grškega jogurta, jajc in beljakovinskega praška. Grški jogurt zagotavlja kremasto teksturo in je bogat z beljakovinami ter probiotiki, ki podpirajo zdravo prebavo. Jajca dodajo strukturo in dodatne beljakovine, medtem ko beljakovinski prašek še poveča skupno vsebnost beljakovin v tortici.
Za različne variacije te preproste beljakovinske tortice lahko eksperimentirate z različnimi okusi beljakovinskega praška – vanilja, čokolada ali celo jagoda bodo dodale zanimiv preobrat. Za večjo sočnost lahko tortico prelijete z jabolčno čežano ali ji dodate na koščke narezano sadje, če pa si želite hrustljav dodatek, pa jo posujte z nasekljanimi oreščki ali kokosovimi kosmiči.
Beljakovinska jogurtova tortica iz treh sestavin
Sestavine:
- 1 skodelica grškega jogurta
- 2 jajci
- 2 jedilni žlici beljakovinskega praška
- neobvezno: sladilo po želji (kokosov sladkor, agavin/javorjev sirup, eritritol,…)
- neobvezno: dodatki (limonina lupinica, vanilijev ekstrakt,…)
Priprava:
1. V posodi z metlico na roke stepite skupaj jajci z grškim jogurtom, da postane zmes gladka in brez grudic.
2. Nato dodajte beljakovinski prašek in nadaljujte z mešanjem, dokler zmes ne postane brez grudic.
3. Testo vlijte v s peki papirjem obložen okrogel manjši pekač ali namaščen ramekin.
4. Postavite v segreto pečico na 175°C in pecite približno 35-40 minut.
5. Pred uživanjem počakajte, da se ohladi.
6. Tortico lahko preliteje s stopljeno čokolado, medom, marmelado,…