Recept: Beljakovinska majoneza brez maščob

Ste pripravljeni na zdravo preobrazbo svoje najljubšega dodatka številnim jedem? Preizkusite ta recept za beljakovinsko majonezo brez dodanih maščob, ki je zelo enostavna za pripravo, poleg tega pa navduši z okusom.

Narejena je iz jajc, gorčice, jabolčnega kisa in soli – brez nepotrebnih olj ali maščob, a še vedno polna kremaste teksture, ki jo obožujete. Lahko jo dodate v sendviče, solatne prelive, solate iz testenin, krompirjeve solate, francoske solate, postrežete k ribam ali pomfriju. Je odlična izbira za tiste, ki pazijo na vnos maščob, a si vseeno želijo zdrave pomake. Hitro, zdravo in nadvse okusno!

Beljakovinska majoneza brez maščob

Sestavine:

  • 4 trdo kuhana jajca
  • 2-3 jedilne žlice gorčice
  • 1/2 skodelice vode
  • malo jabolčnega kisa
  • ščepec morske soli
  • neobvezno: kolagen za še večjo vsebnost beljakovin

Priprava:

1. V blender dajte jajca, gorčico, vodo, jobolčni kis in sol ter zmiksajte v gladko zmes.
2. Beljakovinsko majonezo preložite v kozarec s pokrovom in shranjujte v hladilniku.