Recept: Beljakovinski pečeni ovseni kosmiči
Feel Good Foodie
Enostavno, hitro, zdravo!
Veganski pečeni ovseni kosmiči so idealni za vnaprej pripravljen zajtrk, večerjo ali prigrizek za po poti. Mehko in kompaktno poslastico lahko pripraviš na neštetov načinov in jo tako povsem prilagodiš vsakemu članu družine posebej.
Beljakovinski pečeni ovseni kosmiči
Sestavine:
- 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
- 1 jedilna žlica beljakovinskega praška
- 1 zrela banana
- 1/4 skodelice mandljevega mleka
- 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- oljni sprej za peko
- dodatki in prelivi po želji
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C. Z oljnim sprejem namasti ramekin posodice ali manjši okrogel pekač.
2. V mikserju ali blenderju zmiksaj vse sestavine v gladko zmes – miksaj približno 1 minuto.
3. Testo prelij v ramekin.
4. Peci 20-25 minut oziroma dokler iz sredine ne izvlečeš čistega zobotrebca.
5. Pusti ohlajati 10 minut. Postrezi z dodatki in prelivi po želji.
(Vir: Feel Good Foodie)