Recept: Bolero bananin kruh
Kateri recept ti pride na misel, ko ti omenimo zelo zrele banane? Zelo verjetno bananin kruh, kajne?
Bolero bananin kruh ima mehko in kompaktno sredico, poleg tega pa hrustljavo skorjico. Narejen je brez sladkorja in mlečnih izdelkov, namesto vanilijevega ekstrakta pa enostavno uporabi Bolero napitek z okusom vanilije. Če še nisi poskusila teh slastnih napitkov, ki ne vsebujejo sladkorja, ampak so sladkani s stevijo in zato bolj prijazni do tvoje postave, potem sploh ne veš kaj zamujaš. Ne le, da vodi dodajo okus po tvoji želji, ampak so odlični tudi v receptih za zdrave slaščice!
In enega od nešteto možnih receptov ti predstavljamo danes – Bolero bananin kruh je odlična sladica, zdrav zajtrk in slasten prigrizek. Čeprav lahko v receptu za Bolero bananin kruh uporabiš katerikoli Bolero napitek, pa so naša najpogostejša izbira okusi vanilija, banana, cimet, kokos, mandelj, med in panna cotta.
Bolero bananin kruh
Sestavine:
- 2-3 čajne žličke Bolero napitka z okusom vanilija (ali katerikoli drugi okus)
- 1/2 skodelice kokosovega olja
- 2 jajci; sobne temperature
- 1 skodelica zmečkanih zrelih banan (približno 3 srednje velike)
- 1 skodelica mandljevega napitka (ali kateregakoli drugega rastlinskega napitka)
- 1 1/2 skodelice (190 g) polnozrnate pirine moke
- 1/2 skodelice posušenega, nastrganega kokosa
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Priprava:
1. Pečico segrej na 180°C in s peki papirjem obloži ozek pravokotni pekač.
2. Z električnim mešalnikom stepi Bolero napitek in kokosovo olje.
3. Vmešaj po eno jajce naenkrat.
4. Vmešaj zmečkane banane in napitek.
5. V drugi skledi zmešaj presejano moko ter kokos in pecilni prašek.
6. Suhe sestavine dodaj k mokri mešanici in jih dobro premešaj (vendar ne pretiravaj).
7. Zmes vlij v s peki papirjem obložen ali namaščen pravokotni pekač in po vrhu potresi oreščke.
8. Peci 1 uro oziroma dokler iz sredine testa ne izvlečeš čistega zobotrebca.
9. Vzemi iz pečice in pusti ohlajati 10 minut, preden bananin kruh vzameš iz pekača.
10. Kruh shranjuj v nepredušno zaprti posodi v hladilniku 4-5 dni.