fbpx

Recept: Bolero bananin kruh

Kateri recept ti pride na misel, ko ti omenimo zelo zrele banane? Zelo verjetno bananin kruh, kajne?

Bolero bananin kruh ima mehko in kompaktno sredico, poleg tega pa hrustljavo skorjico. Narejen je brez sladkorja in mlečnih izdelkov, namesto vanilijevega ekstrakta pa enostavno uporabi Bolero napitek z okusom vanilije. Če še nisi poskusila teh slastnih napitkov, ki ne vsebujejo sladkorja, ampak so sladkani s stevijo in zato bolj prijazni do tvoje postave, potem sploh ne veš kaj zamujaš. Ne le, da vodi dodajo okus po tvoji želji, ampak so odlični tudi v receptih za zdrave slaščice!

In enega od nešteto možnih receptov ti predstavljamo danes – Bolero bananin kruh je odlična sladica, zdrav zajtrk in slasten prigrizek. Čeprav lahko v receptu za Bolero bananin kruh uporabiš katerikoli Bolero napitek, pa so naša najpogostejša izbira okusi vanilija, banana, cimet, kokos, mandelj, med in panna cotta.

Recept: Bolero bananin kruh

Bolero bananin kruh

Sestavine:

  • 2-3 čajne žličke Bolero napitka z okusom vanilija (ali katerikoli drugi okus)
  • 1/2 skodelice kokosovega olja
  • 2 jajca; sobne temperature
  • 1 skodelica zmečkanih zrelih banan (približno 3 srednje velike)
  • 1 skodelica mandljevega napitka (ali kateregakoli drugega rastlinskega napitka)
  • 1 1/2 skodelice (190 g) polnozrnate pirine moke
  • 1/2 skodelice posušenega, nastrganega kokosa
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Priprava:

1. Pečico segrej na 180°C in s peki papirjem obloži ozek pravokotni pekač.
2. Z električnim mešalnikom stepi Bolero napitek in kokosovo olje.
3. Vmešaj še po eno jajce naenkrat.
4. Vmešaj zmečkano banano in napitek.
5. V drugi skledi zmešaj presejano moko ter kokos in pecilni prašek.
6. Suhe sestavine dodaj k mokri mešanici in mešaj, dokler se sestavine dobro ne vmešajo (vendar ne pretiravaj).
7. Zmes vlij v pekač in po vrhu potresi oreščke.

Recept: Bolero bananin kruh

8. Peci 1 uro oziroma dokler iz sredine testa ne izvlečeš čistega zobotrebca.
9. Vzemi iz pečice in pusti ohlajati 10 minut, preden bananin kruh vzameš iz pekača.
10. Shranjuj v nepredušno zaprti posodi v hladilniku 4-5 dni.

Za dodatni popust uporabite kupon: modna15

Oglejte si več receptov: tukaj.

Recept: Bolero bananin kruh