fbpx

Recept: Borovničevo “skutino” pecivo

Kremasto, zdravo in bogatega okusa!

Enostavno borovničevo pecivo, ki bo navdušilo čisto vse. Podloga je narejena le iz graham krekerjev in kokosovega olja, kremo pa preprosto narediš tako, da vse sestavine zmešaš skupaj, preliješ na podlogo in v pečici spečeš. Uživaš lahko ali toplo ali hladno.

Borovničevo “skutino” pecivo

Sestavine:

  • 2 skodelici zmletih graham krekerjev brez maščobe
  • 3 jedilne žlice kokosovega olja, stopljenega
  • 225 g manj mastnega kremnega sira
  • 3/4 skodelice grškega jogurta
  • 1/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • 1 jedilna žlica medu
  • 2 jedilni žlici pirine moke
  • 2 beljaka
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1 čajna žlička limonine lupinice
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1/2 skodelice svežih borovnic
Recept: Borovničevo "skutino" pecivo
(Skinny Ms.)

Priprava:

1. Pečico segrej na 175°C. Namasti kvadratni pekač velikosti 20 x 20 cm.
2. V manjši posodi zmešaj zmlete graham krekerje in kokosovo olje. Nežno mešaj, dokler krekerji ne izgledajo podobni mokremu pesku. Stresi v pripravljeno ponev in pritisni ob dno, da nastane podloga.
3. V veliki mešalni skledi zmešaj kremni sir, jogurt in sladkor. Miksaj na visoki hitrosti, dokler ne nastane puhasta zmes. Dodaj med, moko, beljake, limonin sok, limonino lupinico in vanilijo. Miksaj na nizki hitrosti, dokler se sestavine ne združijo. Nežno vmešaj še borovnice in testo prelij po vrhu pripravljene podloge.
4. Peci 15 minut, vzemi iz pečice in pokrij s srebrno folijo. Skutino pecivo vrni v pečico in peci še 15 minut. V pekaču je lahko krema še nekoliko nestrjena, kar je povsem ok. Ohladi na sobno temperaturo, nato pa ohlapno pokrito postavi v hladilnik za vsaj 3 ure. Razreži in uživaj.

(Vir: Skinny Ms.)