Recept: Bučkin ploščati kruh “flatbread” (brez moke)

Ta recept je odličen način, kako v prehrano vključiti več zelenjave, ne da bi pri tem žrtvovali okus.

Za vse ljubitelje zdravih, preprostih, hitrih in izjemno okusnih receptov, danes predstavljamo novega – ploščati kruh iz samo treh sestavin: bučk, jajc in parmezana, ki ga je na svojem Youtube profilu @IlanaMuhlsteinRD objavila Ilana. Ta recept je kot nalašč za tiste, ki si želijo nekaj drugačnega, a hkrati preprostega.

Bučke prinašajo svežino in lahkotnost, medtem ko jajca poskrbijo za beljakovine in pravo teksturo ter povežejo vse sestavine v homogeno zmes. Parmezan doda bogat okus, ki bo zadovoljil vaše brbončice in naredil ta kruh kot popolno prilogo k številnim jedem ali pa ga uživate kot samostojni prigrizek.

Priprava tega ploščatega kruha je enostavna in ne zahteva nobenih zapletenih postopkov, naprav ali posebnih kuharskih spretnosti. Vse kar potrebujete, so osnovne sestavine in nekaj minut časa, da ustvarite jed, ki bo navdušila vas in vaše najbližje. Idealen je za zajtrk, kosilo ali večerjo, pa tudi za malico, ko si zaželite nekaj hitrega in hranljivega.

Bučkin ploščati kruh “flatbread”

Sestavine:

  • 2 bučki, naribani in ožeti s čisto brisačo, da odstranite odvečno tekočino
  • 2 jajci
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana

Postopek:

1. V posodi zmešajte vse sestavine.
2. Pečico segrejte na 190°C.
3. Namastite velik pekač in pretresite maso na pekač ter jo razporedite v tanko plast.
4. Postavite v pečico in pecite 30 minut.

Ilana svetuje, da lahko v maso dodate še sir ali beljakovine in pečen kruh pomakate v marinari.

Preberi si tudi:
Fit recept: Beljakovinski ploski kruh (iz samo 1 sestavine) - Modna.si

Fit recept: Beljakovinski ploski kruh (iz samo 1 sestavine)

Predstavljamo vam izjemno preprost, a neverjetno okusen recept za beljakovinski ploski kruh ‘flatbread’, ki ga pripravite iz samo ene sestavine – skute! Ta recept bo navdušil vaše brbončice…