Recept: Bučni ploščati kruh (za wrap ali sendvič)

Iščete zdrav in okusen način, kako pripraviti wrap brez moke? Bučkin ploščati kruh, za katerega recept je bil objavljen na Instagram profilu @ketosnackz, je odlična alternativa tradicionalnim tortiljam ali pita kruhu, saj je narejen iz svežih bučk, jajc in sira.

Ta recept je popoln za tiste, ki sledite nizkohidratni ali brezglutenski prehrani, ali pa preprosto želite poskusiti nekaj novega in okusnega. Priprava je hitra in enostavna, sestavine pa imate tako ali tako verjetno že doma.

Ta ploščati kruh lahko povsem prilagodite svojemu okusu z dodatkom različnih začimb. Poleg tega pa lahko mehke in okusne wrape napolnite z najljubšimi sestavinami in uživate v okusni malici ali večerji.

Bučni ploščati kruh za wrap

Sestavine:

  • 1 bučka
  • 2 jajci
  • 1 skodelica naribanega sira (mozzarella in čedar)
  • sol in poper po okusu

Priprava:

1. Pečico segrejte na 175°C.
2. V multipraktiku zmiksajte skupaj bučko, jajci in sir ter začimbe.
3. Večji pekač obložite s peki papirjem.
4. Maso zlijte na peki papir in jo na tanko razporedite po pekaču.
5. Postavite v pečico in pecite 15 minut.
6. Vzemite ven in pustite, da se bučni ploščati kruh ohladi. Dodajte svoje najljubše nadeve in uživajte!