Recept: Cel sladek krompir spečen v pečici

Pečenje celega sladkega krompirja v pečici je najlažji način za pripravo zdrave priloge. Krompir preprosto umiješ, nekajkrat prebodeš z vilico in postaviš v segreto pečico. Brez lupljenja, rezanja ali uporabe maščobe. Enostavno in zdravo!

Cel sladek krompir spečen v pečici

Sestavine:

  • 4 srednje velike sladke krompirje; dobro očiščene
  • sol
  • sveže mleti poper
  • neobvezni dodatki: maslo, kokosovo olje, cimet, salsa, jogurt

Priprava:

1. Pečico segrej na 220°C.
2. Pekač obloži s peki papirjem.
3. Sladke krompirje okoli in okoli večkrat prebodi z vilico.
4. Peci do mehkega oziroma dokler se vilica, ko jo zapičiš v najdebelejši del krompirja, kar vsede v krompir – okoli 45 do 50 minut.
5. Vzemi iz pečice in pusti, da se nekoliko ohladi.
6. Zareži po dolžini in krompir razpri. Posoli in popopraj ter dodaj dodatke po želji.
7. Pa dober tek!

(Vir: Skinny Taste)