Recept: Čokoladne ploščice s pokovko

Sladko-slan prigrizek bogat z vlaknami!

Zagotovo si že kdaj jedla riževo čokolado? No, te čokoladne ploščice so okusna in bolj hranilna zamenjava zanjo. Popolna kombinacija slanosti, sladkosti in hrustljavosti, narejena v le nekaj minutah.

Čokoladne ploščice s pokovko

Sestavine:

  • 550 g temnih čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade
  • 3 skodelice slane pokovke
  • 1/2 skodelice suhih brusnic
  • 1/2 skodelice marshmallow penic
  • velikodušen ščepec soli

Priprava:

1. Čokolado stopi na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici.
2. Medtem ko se čokolada topi, obloži pekač z aluminijasto folijo in pripravi preostale sestavine.
3. V skledo s stopljeno čokolado stresi 2 skodelici pokovke, 1/2 skodelice posušenih brusnic in 1/2 skodelice marshmallow penic. Z lopatico premešaj vse sestavine, da so enakomerno prekrite s čokolado.
4. Čokoladno pokovko stresi na folijo. Nanjo stresi preostalo skodelico pokovke in jo z lopatico razporedi po pekaču ter nekoliko potlači.
5. Po vrhu potrosi radodaren ščepec soli. Pusti stati na sobni temperaturi vsaj dve uri ali pa postavi v hladilnik.
6. Ko je zmes strjena, čokolado z rokami nalomi na manjše koščke. Shranjuj v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.