Recept: Čokoladno-ovsena torta iz samo 3 sestavin
Torta, ki jo lahko ješ tudi za zajtrk!
Preproste stvari so običajno najboljše. Čoko-ovsena torta iz le treh sestavin je brezglutenska (če uporabiš ovsene kosmiče brez glutena), brez jajc in brez peke. V tej čokoladni torti je malo sladkorja, priprava pa traja le 10 minut. Če iščeš recept za enostavno, lahko in bolj zdravo torto, vsekakor poskusi ta recept.
Čokoladno-ovsena torta brez peke
Sestavine:
- 170 g temne čokolade (vsaj 75% kakava)
- 375 ml kokosovega mleka iz pločevinke
- 2 3/4 skodelice ovsenih kosmičev
Priprava:
1. Z maslom ali kokosovim oljem namasti okrogel pekač premera 18 cm. Dno obloži s peki papirjem, ki ga prav tako namasti.
2. Čokolado nasekljaj in stresi v skledo.
3. V manjši posodi zavri kokosovo mleko, ki ga prelij preko čokolade. Pusti stati 2 minuti, nato pa začni mešati. Mešaj toliko časa, da je vsa čokolada stopljena.
4. Vmešaj še ovsene kosmiče.
5. Maso vlij v pekač. Pusti, da se torta ohladi na sobno temperaturo, nato pa postavi v hladilnik za vsaj 4 ure.
(Vir: The Cooking Foodie)