
Recept: Domači beljakovinski prašek (samo 4 sestavine)
V poplavi beljakovinskih praškov na trgu, ki pogosto vsebujejo umetna sladila, konzervanse in druge nepotrebne dodatke, je priprava domačega beljakovinskega praška odlična rešitev za vse, ki si želijo naravno in hranljivo alternativo. Ta recept vključuje le štiri preproste, naravne sestavine – lanena semena, konopljina semena, chia semena in mandljevo moko. Te sestavine so bogate z beljakovinami, zdravimi maščobami, vlakninami in mikrohranili, ki podpirajo vaše telo pri vsakodnevnih aktivnostih in vadbi.
Priprava domačega beljakovinskega praška je preprosta in hitra. Vse, kar potrebujete, je zmogljiv mešalnik ali kavni mlinček, da sestavine spremenite v fin prah. Po želji lahko mešanici dodate tudi kakav v prahu za čokoladni okus ali cimet za prijeten aromatičen pridih, za še dodatno mero beljakovin pa lahko dodate tudi arašidovo maslo v prahu. Rezultat je vsestranski beljakovinski prašek brez umetnih dodatkov, ki ga lahko uporabite v smutijih, jogurtu, ovsenih kašah ali doma pripravljenih beljakovinskih kroglicah.
S tem receptom imate popoln nadzor nad kakovostjo in okusom svojega beljakovinskega praška, hkrati pa boste prihranili denar ter poskrbeli za svoje zdravje na najbolj naraven način.
Domači beljakovinski prašek
Sestavine:
- 1 1/2 skodelice bučnih semen (neslanih)
- 1/2 skodelice chia semen
- 1/4 skodelice lanenega semena
- 1 skodelica mandljeve moke
- 3 jedilne žlice nesladkanega kakava v prahu (neobvezno)
- 1 čajna žlička cimeta (neobvezno)
Priprava:
1. V kavnem mlinčku posebej zmeljite bučna semena, chia semena in nato lanena semena, dokler niso v obliki prahu.
2. Pretresite jih v skledo in dodajte mandljevo moko, kakav v prahu in po želji cimetom ali kakav ter z žlico dobro premešajte.
3. Beljakovinsko mešanico stresite v neprodušno zaprto posodo in hraniti v hladilniku do enega meseca.
4. Ena merica so 4 jedilne žlice beljakovinskega praška, ki vsebuje 141,2 kalorije, 13,6 g beljakovin in 5 g vlaknin.