Recept: Enostaven veganski tiramisu
Italijanska klasika po vegansko!
Kremno, slastno in kar malo zasvojljivo. Ta neverjetno enostaven veganski tiramisu lahko narediš v samo 10-ih minutah!
Enostaven veganski tiramisu
Sestavine:
- 300 g čvrstega tofuja
- 1 pločevinko polnomastnega kokosovega mleka (ohlajenega v hladilniku čez noč, da po vrhu nastane smetana)
- 4 jedilne žlice sladkorja (ali eritritola)
- 200 g klasičnih piškotov (čajnih ali katerihkoli drugih)
- 1 skodelica kave
- za dekoracijo: kakav v prahu, temna čokolada
Priprava:
1. Skuhaj kavo.
2. Odcedi in popivnaj tofu, nato pa ga stresi v blender. Dodaj kokosovo smetano (postrgaj vrhnjo plast strjenega kokosovega mleka) in sladkor ter zmiksaj v gladko kremo.
3. V posodice na dno položi v kavi namočene piškote (toliko, da prekriješ dno).
4. Piškote prekrij s tiramisujevo kremo.
5. Preko ponovno položi plast v kavi namočenih piškotov in po vrhu zopet kremo. Koliko plasti boš naredila je odvisno od višine posodice.
6. Skozi cedilo za zaključek presej kakav in nastrgaj čokolado.
7. Postavi v hladilnik vsaj za nekaj ur, najbolje pa za 8 ur.
Ne spreglej pa tudi receptov za beljakovinski tiramisu, tiramisu sladoledne lučke brez sladkorja in zamrznjen tiramisu brez mleka in piškotov!
(Vir: Vegan On Board)