Recept: File ribe v skorjici iz pistacije s kvinojo
Mike Garten
Lahek in zdrav obrok, ki je poln hranilnih snovi in pripravljen v le 20-ih minutah.
File ribe v skorjici iz pistacije s kvinojo
Sestavine:
- 3/4 skodelice kvinoje
- 4 170-gramske fileje bele ribe
- 3/4 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke popra
- 4 jedilne žlice grškega jogurta
- 1/4 skodelice polnozrnatih drobtin
- 1/4 skodelice nesoljenih pistacij; zdrobljenih
- 2 jedilni žlici olivnega olja
- 4 skodelice mlade špinače
- 2 jedilni žlici limoninega soka
Priprava:
1. Skuhaj kvinojo po navodilih na embalaži.
2. Začini ribe s 1/2 čajne žličke soli in 1/4 čajne žličke popra, nato pa jih s čopičem premaži z 1 jedilno žlico grškega jogurta.
3. V posodici zmešaj polnozrnate drobtine z zdrobljenimi pistacijami in 1 jedilno žlico olivnega olja. Nanesi na ribe in nežno pritisni v jogurt.
4. Ribe položi na pekač obložen s peki papirjem in jih peci v pečici segreti na 190°C do opečnate barve, kar je 12-15 minut.
5. Razrahljaj kvinojo, dodaj mlado špinačo, limonin sok, 1 jedilno žlico olja in 1/4 čajne žličke soli ter popra. Premešaj in postrezi z ribo.