Recept: File ribe v skorjici iz pistacije s kvinojo

Lahek in zdrav obrok, ki je poln hranilnih snovi in pripravljen v le 20-ih minutah.

File ribe v skorjici iz pistacije s kvinojo

Sestavine:

  • 3/4 skodelice kvinoje
  • 4 170-gramske fileje bele ribe
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke popra
  • 4 jedilne žlice grškega jogurta
  • 1/4 skodelice polnozrnatih drobtin
  • 1/4 skodelice nesoljenih pistacij; zdrobljenih
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 4 skodelice mlade špinače
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
Recept: File ribe v skorjici iz pistacije s kvinojo
(Mike Garten)

Priprava:

1. Skuhaj kvinojo po navodilih na embalaži.
2. Začini ribe s 1/2 čajne žličke soli in 1/4 čajne žličke popra, nato pa jih s čopičem premaži z 1 jedilno žlico grškega jogurta.
3. V posodici zmešaj polnozrnate drobtine z zdrobljenimi pistacijami in 1 jedilno žlico olivnega olja. Nanesi na ribe in nežno pritisni v jogurt.
4. Ribe položi na pekač obložen s peki papirjem in jih peci v pečici segreti na 190°C do opečnate barve, kar je 12-15 minut.
5. Razrahljaj kvinojo, dodaj mlado špinačo, limonin sok, 1 jedilno žlico olja in 1/4 čajne žličke soli ter popra. Premešaj in postrezi z ribo.