Recept: Hrustljav krofov čips
Erin McDowell
Čips je slasten, pa naj bo to krompirjev, lečin ali zelenjavni. Kaj pa čips v sladki obliki? Predstavljamo krofov čips. Potrebuješ le pekač za vaflje in krofe, ki so ti ostali od prejšnjega dne.
Hrustljav krofov čips
Sestavine:
- 1 skodelica eritritola
- 1 jedilna žlica cimeta
- 12 krofov (brez prelivov)
Priprava:
1. Segrej pekač za vaflje. V manjši posodici zmešaj sladkor s cimetom.
2. Vsak krof prereži na pol. Po 2 do 3 polovice krofov polagaj na pekač in močno pritisni, da se pekač zapre. Peci 30 do 45 sekund.
3. Krofe vzemi iz pekača in jih položi na velik krožnik. Večjo ponev položi na krofe na krožniku za 5 do 10 sekund, da jih sploščiš.
4. Krofov čips prekrij s eritritolovo-cimetovo mešanico.
5. Bolj kot bodo krofi ohlajeni, bolj hrustljvi bodo.
6. Postopek ponovi z vsemi krofi.