Recept: Hrustljavi brstični ohrovt s parmezanom

Hrustljavi brstični ohrovt s parmezanom je odličen kot priloga ali pa prigrizek. Mali grižljaji parmezana, brstičnega ohrovta, pečeni v pečici, so praktično perfekcija.

Hrustljavi brstični ohrovt s parmezanom

Sestavine:

  • 1/2 skodelice večnamenske moke (ali katere druge)
  • 1 čajna žlička košer soli
  • 1/2 čajne žličke sveže mletega črnega popra
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • ščepec kajenskega popra
  • 2 veliki jajci
  • 1 skodelica krušnih drobtin
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 3 jedilne žlice nesoljenega masla, stopljenega
  • 1 kilogram brstičnega ohrovta, očiščenega in obrezanega
  • grobo mleta sol
  • 1/3 skodelica majoneze
  • 2 jedilni žlici gorčice
  • 1 limona, prepolovljena
  • sesekljan svež drobnjak, za dekoracijo

Priprava:

1. Pečico segrej na 200°C. Pekač obloži s peki papirjem.
2. Na pult položi tri plitke posode (lahko so krožniki za juho). V eni zmešaj moko, sol, poper, česen v prahu in kajenski poper.
3. V drugi stepi jajca.
4. V tretji skledi zmešaj drobtine, parmezan in stopljeno maslo.
5. Brstične ohrovte najprej povaljaj v mešanici moke, nato v jajcu in nazadnje v mešanici drobtin.
6. Brstične ohrovte prestavi na pripravljen pekač in jih razporedi po njem v enojni plasti.
7. Peci 20-25 minut oziroma toliko časa, dokler brstični ohrovt ne postane zlato rjav, vmes pa občasno premešaj.
8. Brstični ohrovt po okusu začini z grobo mleto soljo. V skodelici zmešaj majonezo, gorčico in sok polovice limone. Preostalo limono nareži na rezine.
9. Postrezi takoj.