Recept: Hrustljavi brstični ohrovt s parmezanom
Hrustljavi brstični ohrovt s parmezanom je odličen kot priloga ali pa prigrizek. Mali grižljaji parmezana, brstičnega ohrovta, pečeni v pečici, so praktično perfekcija.
Hrustljavi brstični ohrovt s parmezanom
Sestavine:
- 1/2 skodelice večnamenske moke (ali katere druge)
- 1 čajna žlička košer soli
- 1/2 čajne žličke sveže mletega črnega popra
- 1 čajna žlička česna v prahu
- ščepec kajenskega popra
- 2 veliki jajci
- 1 skodelica krušnih drobtin
- 1/2 skodelice naribanega parmezana
- 3 jedilne žlice nesoljenega masla, stopljenega
- 1 kilogram brstičnega ohrovta, očiščenega in obrezanega
- grobo mleta sol
- 1/3 skodelica majoneze
- 2 jedilni žlici gorčice
- 1 limona, prepolovljena
- sesekljan svež drobnjak, za dekoracijo
Priprava:
1. Pečico segrej na 200°C. Pekač obloži s peki papirjem.
2. Na pult položi tri plitke posode (lahko so krožniki za juho). V eni zmešaj moko, sol, poper, česen v prahu in kajenski poper.
3. V drugi stepi jajca.
4. V tretji skledi zmešaj drobtine, parmezan in stopljeno maslo.
5. Brstične ohrovte najprej povaljaj v mešanici moke, nato v jajcu in nazadnje v mešanici drobtin.
6. Brstične ohrovte prestavi na pripravljen pekač in jih razporedi po njem v enojni plasti.
7. Peci 20-25 minut oziroma toliko časa, dokler brstični ohrovt ne postane zlato rjav, vmes pa občasno premešaj.
8. Brstični ohrovt po okusu začini z grobo mleto soljo. V skodelici zmešaj majonezo, gorčico in sok polovice limone. Preostalo limono nareži na rezine.
9. Postrezi takoj.