Recept: Jabolčne lunice iz zračnega cvrtnika
Jabolčne lunice iz zračnega cvrtnika so vrhunska sladica, zajtrk ali prigrizek. Potrebuješ le nekaj osnovnih sestavin, ki jih imaš zagotovo na zalogi in jabolčne lunice z mehko sredico in hrustljavo skorjico bodo pripravljene.
Jabolčne lunice iz zračnega cvrtnika
Sestavine:
Za jabolčne ocvrtke:
- 4 jabolka; olupljena in narezana na rezine
- 1/2 skodelice moke
- 1/2 skodelice rjavega sladkorja ali kokosovega sladkorja
- 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
- 1/3 čajne žličke soli
- 1 čajna žlička cimeta
- 1/4 skodelice eritritola
- 1/2 ploščice masla; narezanega na majhne kocke
- 1 jedilna žlica limoninega soka
Za umešano jajce:
- 1 jajce
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Priprava:
1. Jabolka olupi, izdolbi sredico in nareži na polkrožne rezine v obliki lune. Narezana jabolka stresi v skledo in jih prelij z limoninim sokom. Premešaj. To bo pomagalo preprečiti, da bi jabolka porjavela.
2. V večjo skledo dodaj naslednje sestavine: moko, rjavi sladkor, oves, sol, cimet, eritritol, maslo in premešaj. Rezine jabolk polagaj v skledo in premešaj, da so enakomerno prekrita.
3. V ločeni posodi dobro zmešaj jajce in vanilijo.
4. Vsako jabolčno rezino pomoči v jajčno zmes in odcedi odvečno zmes. Nato povaljaj v suhi mešanici.
5. Zračni cvrtnik posprejaj z oljnim sprejem in jabolčne lunice položi v cvrtnik v enem sloju. Peci 7 minut na 200°C.
6. Jabolčne lunice lahko postrežeš tudi s pomako iz mascarpone sira (55 g), smetane v dozi (1 skodelica) in vanilijevega ekstrakta (1/2 čajne žličke).
(Vir: Everyday Shortcuts)