Recept: Jabolčne lunice iz zračnega cvrtnika

Jabolčne lunice iz zračnega cvrtnika so vrhunska sladica, zajtrk ali prigrizek. Potrebuješ le nekaj osnovnih sestavin, ki jih imaš zagotovo na zalogi in jabolčne lunice z mehko sredico in hrustljavo skorjico bodo pripravljene.

Jabolčne lunice iz zračnega cvrtnika

Sestavine:
Za jabolčne ocvrtke:

  • 4 jabolka; olupljena in narezana na rezine
  • 1/2 skodelice moke
  • 1/2 skodelice rjavega sladkorja ali kokosovega sladkorja
  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1/3 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/4 skodelice eritritola
  • 1/2 ploščice masla; narezanega na majhne kocke
  • 1 jedilna žlica limoninega soka

Za umešano jajce:

  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

1. Jabolka olupi, izdolbi sredico in nareži na polkrožne rezine v obliki lune. Narezana jabolka stresi v skledo in jih prelij z limoninim sokom. Premešaj. To bo pomagalo preprečiti, da bi jabolka porjavela.
2. V večjo skledo dodaj naslednje sestavine: moko, rjavi sladkor, oves, sol, cimet, eritritol, maslo in premešaj. Rezine jabolk polagaj v skledo in premešaj, da so enakomerno prekrita.
3. V ločeni posodi dobro zmešaj jajce in vanilijo.
4. Vsako jabolčno rezino pomoči v jajčno zmes in odcedi odvečno zmes. Nato povaljaj v suhi mešanici.
5. Zračni cvrtnik posprejaj z oljnim sprejem in jabolčne lunice položi v cvrtnik v enem sloju. Peci 7 minut na 200°C.
6. Jabolčne lunice lahko postrežeš tudi s pomako iz mascarpone sira (55 g), smetane v dozi (1 skodelica) in vanilijevega ekstrakta (1/2 čajne žličke).

(Vir: Everyday Shortcuts)