Recept: Jabolčno-ovseni piškoti

Brez moke!

Mehki jabolčno-ovseni piškoti so polnozrnati in odličen zdrav posladek ali prigrizek. Potrebuješ samo 5 sestavin in pol ure časa in piškotki so na mizi!

Jabolčno-ovseni piškoti

Sestavine:

  • 1/2 skodelice jabolčne čežane / naribanih jabolk
  • 1/2 skodelice arašidovega masla
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 1/4 skodelice rozin
  • 1/4 skodelice bučnih semen; celih ali zmletih (neobvezno)

Priprava:

1. Zmešaj jabolčno čežano in arašidovo maslo. To lahko narediš s paličnim mešalnikom ali mikserjem.
2. Vmešaj ovsene kosmiče, rozine in bučna semena. Testo bo precej lepljivo.
3. Maso zajemaj z jedilno žlico in polagaj na peki papir. S hrbtno stranjo žlice jih nato malo splošči.
4. Peci na 180°C 15-20 minut do zlato-rjave barve.