Recept: Keto cimetove rolice

Mehke, puhaste in sočne cimetove rolice so primerne za vse na ketonski dieti, saj ena rolica vsebuje le 1.3 grama ogljikovih hidratov. Rolice pa se lahko pohvalijo tudi, da so brez glutena, brez sladkorja in brez žitaric.

Keto cimetove rolice

Sestavine:
Za testo:

  • 175 g (1 1/2 skodelice) naribane mozzarelle (če uporabljaš vloženo, jo najprej temeljito osuši)
  • 80 g fino mlete mandljeve moke
  • 2 jedilni žlici kremnega sira
  • 1 jajce sobne temperature
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška

Za nadev:

  • 2 jedilni žlici vode
  • 2 jedilni žlici granuliranega naravnega sladila (eritritol, ksilitol)
  • 2 čajni žlički cimeta

Za preliv:

  • 2 jedilni žlici kremnega sira
  • 1 jedilna žlica grškega/polnomastnega jogurta
  • 2 kapljici stevije
  • 2 kapljici ekstrakta vanilije
Recept: Keto cimetove rolice
(Sugar Free Londoner)

Priprava:

1. Pečico segrej na 180°C.
2. Na majhnem ognju (na ponvi proti prijemanju) ali v mikrovalovni pečici (1 1/2 minute, na polovici premešaj) stopi mozarello in kremni sir. Sir se mora le stopiti, ne sme brbotati. Odstavi ali vzemi iz mikrovalovne pečice.
3. Vmešaj jajce.
4. Dodaj mandljevo moko in pecilni prašek. Najprej mešaj z vilico, nato pa z rokami oblikuj gladko kepo testa. To bo najlažje, če boš najprej malo naoljila svoje roke.
5. Testo razdeli na 6 kroglic (približno 50-gramskih).
6. Vsako s prsti splošči in oblikuj v dolg trak, ki naj bo čim tanjši.
7. Pripravite si nadev iz cimeta: zavremo vodo, nato vmešamo sladilo in cimet.
8. Cimetov nadev razporedi po trakovih testa. Vsak trak prereži na pol, da dobiš 12 manjših trakov.
9. Vsakega zrolaj v rolico in položi v pekač s premazom proti prijemanju (ali pa ga prej namasti).
10. Peci okoli 20 minut.
11. Ta čas pripravi preliv: zmešaj kremni sir, jogurt in stevijo. Prelij po toplih cimetovih rolicah in postrezi.