Recept: Keto čokoladna rolada
Keto čokoladna rolada ne vsebuje rafiniranih ogljikovih hidratov in sladkorja, vendar bo kljub temu odlično potešila tvojo sladkosnednost. Čeprav se rolade običajno uživa le za sladico, pa si lahko to, zaradi izjemnih sestavin, privoščiš tudi za zajtrk.
Keto čokoladna rolada
Sestavine:
Za čokoladni biskvit:
- 1 skodelica mandljeve moke
- 4 jedilne žlice masla; stopljenega
- 3 velika jajca
- 1/4 skodelice indijskega trpotca (psyllium husk) v prahu
- 1/4 skodelice kakava v prahu
- 1/4 skodelice kokosovega mleka
- 1/4 skodelice kisle smetane
- 1/4 skodelice eritritola
- 1 čajna žlička vanilije
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Za kremni nadev:
- 225 g kremnega sira
- 8 jedilnih žlic masla
- 1/4 skodelice kisle smetane
- 1/4 skodelice eritritola
- 1/4 čajne žličke tekoče stevije
- 1 čajna žlička vanilije
Priprava:
1. V posodi zmešaj mandljevo moko, indijski trpotec, kakav v prahu, eritritol in pecilni prašek.
2. V mikrovalovni pečici stopi maslo in ga skupaj s kislo smetano in jajci dodaj k suhim sestavinam. Zmešaj s kuhinjskim mešalnikom.
3. Masi dodaj 2-4 jedilne žlice kokosovega mleka, da boš testo lažje oblikovala.
4. Testo razporedi po peki papirju v pravokotnik, ki naj bo tako velik kot pekač za piškote.
5. Peci 12-15 minut na 175°C.
6. Pusti, da se malo ohladi, ta čas pa naredi kremni nadev.
7. V posodi s kuhinjskim mašalnikom zmešaj kremni sir, maslo, kislo smetano, eritritol, stevijo in vanilijo.
8. Z žlico enakomerno razporedi kremni nadev po biskvitu.
9. Biskvit nežno zrolaj in na obeh straneh odreži konca, da dobiš lep zaključek.