Recept: Keto makadamija piškoti z jagodami
Nizkohidratni jagodni piškoti so odlični za prigrizek, malico in celo zajtrk. Hrustljavi piškoti so polnega okusa in brez sladkorja ter glutena. Jagode dajo piškotom slasten okus in sočnost.
Keto makadamija piškoti z jagodami
Sestavine:
- 1 skodelica mandljeve moke
- 1/2 skodelice eritritola
- 1/4 skodelice neslanega masla; stopljenega
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- 1/2 čajne žličke mandljevega ekstrakta
- 1/2 skodelice makadamija oreščkov; sesekljanih
- 1/2 skodelice narezanih jagod
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C.
2. V posodi s kuhinjskim mešalcem zmešaj stopljeno maslo, eritritol ter vanilijev in mandljev ekstrakt, da nastane gladka in kremasta zmes.
3. Dodaj mandljevo moko in mešaj toliko časa, dokler se ne združi v drobljivo in vlažno testo.
4. Vmešaj makadamija oreščke.
5. Nežno vmešaj še jagode – pazi, da jih ne potlačiš.
6. Testo oblikuj v 10 enako velikih kroglic in jih položi na pekač obložen s peki papirjem.
7. Splošči kroglice v obliko piškotov in robove z rokami lepo pogladi.
8. Peci 10-12 minut dokler robovi rahlo ne porjavijo in so tudi v sredini pečeni.