Recept, ki osvaja svet: Sladoledni kruh

Si že kdaj pomislila, da bi iz sladoleda naredila kruh? Zelo verjetno, ne. Vendar pa recept za sladoledni kruh postaja vse bolj priljubljen po celotnem svetu. In kaj je najbolje? Nardiš ga lahko na tisoč in en način. Osnova sta le dve sestavini, ki pa ju lahko obogatiš z dodatki po izbiri.

Sladoledni kruh

Sestavine (za 8 kosov):

  • 290 g (2 skodelici) stopljenega sladoleda (okus po želji); z malo maščobe in brezmlečni sladoled ne delujeta tako dobro
  • 155 g (1 1/4 skodelice) samo-vzhajajoče moke (sama jo narediš tako, da zmešaš: 1 1/4 skodelice moke + 1 1/2 čajne žličke pecilnega praška + 1/4 čajne žličke soli)
  • dodatki: čokoladni koščki, pisani mrvice, sadje, zdrobljeni piškoti, sesekljani oreščki, kakav,…

Priprava:

1. Pečico segrej na 175°C.
2. V posodi zmešaj samo-vzhajajočo moko in stopljeni sladoled. Mešaj toliko časa, da nastane testo.
3. Vmešaj dodatke po želji.
4. Pekač za kruh obloži s peki papirjem ali pa ga dobro namasti.
5. Testo vlij v pekač in ga enakomerno porazdeli.
6. Peci 30-45 minut.
7. Kruh vzemi iz pečice in ga razreži šele, ko je popolnoma ohlajeno.
8. Uživaj!