Recept: Kokosove ploščice z mandlji in čokolado

Kokos, mandlji in čokolada gredo kot z roko v roki. Ploščice, narejene s kokosom, mandlji in čokolado so odlična sladica ali prigrizek, ki bo potešil tvojo sladkosnednost. Jajčni beljaki pa te slastne ploščice obogatijo še z beljakovinami, zaradi česar te bodo za dlje časa nasitile.

Kokosove ploščice z mandlji in čokolado

Sestavine:

  • 3 jajčni beljaki
  • 1/2 skodelice eritritola (ali granuliranega sladkorja)
  • 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 1/4 čajne žličke mandljevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 3 1/2 skodelice posušenega nastrganega kokosa
  • 1 1/4 skodelice celih mandljev
  • 1 skodelica sesekljane čokolade; stopljene

Priprava:

1. Pečico segrej na 160°C. Kvadratni pekač s stranicami dolgimi 23 cm obloži s peki papirjem.
2. V skledi električnega mešalnika, opremljenega z nastavkom za stepanje, stepi beljake in sladkor na srednji hitrosti, dokler se dobro ne zmešata, sladkor pa se skoraj povsem raztopi. Dodaj ekstrakta vanilije in mandlja ter sol. Premešaj.
3. Ročno vmešaj kokos, nato zmes vlij v pripravljen pekač. Pritisni ob dno v enakomeren sloj.
4. Mandlje potresi po kokosu in jih nežno pritisni, da jih fiksiraš.
5. Peci, dokler kokos na robovih ne postane zlato rjav, mandlji pa prepraženi, kar je 20 do 25 minut. Ohladi na sobno temperaturo.
6. Ko se kokosova zmes ohladi, pokapaj stopljeno čokolado po celotni površini. Pekač prestavi v hladilnik in ohladi, dokler se čokolada ne strdi.
7. Nareži na 12 enakomernih kvadratov. Shranjuj v nepredušno zaprti posodi do tri dni.

(Vir: Erin McDowell)