Recept: Krompirjeve mini pizze

Odlična ideja za prigrizek, kosilo ali večerjo!

Kaj dobiš, ko združiš krompir, paradižnikovo omako in sir? Tako je, krompirjeve mini pice! Recept, ki ga je na svojem Instagram profilu objavila @foodie_jessica je izjemno enostaven za pripravo, poleg tega pa bo navdušil čisto vse ljubitelje pice.

Torej, če si želiš malo popestriti vsakdanji jedilnik ali pa preprosto na malo drugačen način pripraviti pico, spodaj izveš recept.

Krompirjeve mini pice

Sestavine:

  • mladi (majhen) krompir
  • paradižnikova omaka za pico
  • nariban sir
  • dodatki po želji

Priprava:

1. V vrelem in slanem kropu vode kuhaj cele in neolupljene krompirje do mehkega (da jih enostavno prebodeš z vilico).
2. Vodo odcedi in počakaj, da se krompir nekoliko ohladi – da ga lahko držiš z roko.
3. Na površini krompirja z nožem zareži križ. Prekrij z majhnim kosom peki papirja in splošči z dnom kozarca. Postopek ponovi z vsemi krompirji.
4. Sploščen krompir preloži na s peki papirjem obložen pekač. Posprejaj ga z oljem v spreju in postavi segreto pečico za 25 minut. (Ker @foodie_jessica nič ne omeni temperature pečice, predvidevamo, da je običajnih 180°C.)
5. Vzemi iz pečice in vsak sploščen krompir premaži s paradižnikovo omako in potresi s sirom ter po želji dodaj dodatke.
6. Postavi nazaj v pečico za toliko časa, da se začne sir zlato-rjavo zapekati. Vzemi iz pečice in uživaj.

Preberi si tudi:
Banana, čokolada, arašidovo maslo - Modna.si

TikTok recept: Banana z arašidovim maslom in čokolado iz zračnega cvrtnika

Banana, arašidovo maslo in čokolada so tri sestavine, ki skupaj vedno obetajo nekaj slastnega. In popolnoma nič drugače ni z receptom, ki ga je na svojem TikTok profilu…