Recept: Mandljevi rjavčki z matcha glazuro
Mandljevi rjavčki z žametno matcha glazuro ne vsebujejo ne glutena ne mlečnih izdelkov, poleg tega pa je matcha zelo zdravilna, saj je polna antioksidantov, povezujejo pa jo tudi z zmanjševanjem stresa in pospeševanjem metabolizma.
Mandljevi rjavčki z matcha glazuro
Sestavine:
Za brownije:
- 1/2 skodelice presnega kakava v prahu
- 1 skodelico mandljeve moke
- 1-2 jedilni žlici matche v prahu
- 1/4 skodelice mandljevega masla, zmehčanega
- 1/4 skodelice kokosovega olja, stopljenega
- 1/3 skodelice medu
- 3 jajca
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 čajna žlička matche v prahu za posip
Za glazuro:
- 1 skodelica kokosove smetane, ohlajene
- 1 jedilna žlica medu
- 2 čajni žlički matche v prahu
Priprava:
1. Za rjavčke segrej pečico na 160°C. Pekač velikosti 20×20 cm obloži s peki papirjem.
2. V srednje veliki posodi zmešaj skupaj kakav v prahu, mandljevo moko in matcho.
3. V drugi posodi zmešaj z metlico mandljevo maslo, kokosovo olje, jajca, med in vanilijev ekstrakt.
4. Tekočo maso prelij k suhim sestavinam in mešaj toliko časa, da nastane gladka zmes.
5. Maso prelij v pekač in peci 25 minut. Ko so rjavčki spečeni, jih pusti, da se ohladijo na sobni temperaturi.
6. Ta čas naredi glazuro. V posodi zmešaj kokosovo smetano, med in matcho. Z ročnim mešalnikom miksaj toliko časa, da nastane gladka krema.
7. Rjavčke vzemi iz pekača in jih položi na pladenj za rezanje. S pomočjo spatule jih premaži z matcha glazuro.
8. Z nožem jih razreži na 9 kvadratov in posuj z matcho v prahu. Pa zdravo sladkanje!