Recept: Najbolj puhasta umešana jajca z limono
Ja, limona je ključna sestavina!
Takšnih umešanih jajc nisi poskusila še nikoli. Tako lahka, da se bodo kar stopila v ustih. Kombinacija limone in jajc ustvari tako poseben okus, da se ti bo zdelo, da je v jajca vmešan tudi sir, čeprav ga ni. Potrebuješ le 5 sestavin in 3 minute časa!
Najbolj puhasta umešana jajca z limono
Sestavine (za 2 osebi):
- 4 jajca
- sok 1/2 limone
- 1 jedilna žlica masla
- sol
- poper
Priprava:
1. V posodici stepi jajca. Dodaj ščepec soli in malo popra.
2. Nato vmešaj še limonin sok. Postavi na stran.
3. Na srednje močnem ognju segrej ponev z dnom proti prijemanju. Dodaj maslo in počakaj, da se počasi popolnoma stopi.
4. Ko je maslo povsem stopljeno in začne tvoriti mehurčke, znižaj ogenj in vlij jajčno mešanico. Z metlico konstantno mešaj jajca v ponvi, dokler niso skoraj povsem kuhana, okoli 3-4 minute. Na krožnik jih pretresi takrat, ko si ti zdijo tik pred tem, da so povsem skuhana. Na ta način bodo ohranila zračnost in lahkotnost.
5. Postrezi na toastu z avokadom ali pa s kosom popečenega kruha. Čisto na koncu jih še malo posoli in popopraj ter potresi z drobnjakom (neobvezno).