Recept: Najlažji čokoladno-arašidovi rjavčki (iz samo 3 sestavin!)
Le kdo ne mara rjavčkov ali brownijev? Slastno in mehko pecivo, ki ga lahko uživaš za zajtrk, za sladico ali pa popoldansko malico ob kavi oziroma čaju. In nič ni boljšega od super preprostih receptov, ki vsebujejo le nekaj sestavin, poleg tega pa so vse med njimi tudi izjemno zdrave zate, tako da ti ob uživanju ni treba imeti popolnoma nobene slabe vesti!
Čokoladno-arašidovi rjavčki
Sestavine:
- 3 skodelice bučnega pireja (enostaven recept)
- 2 skodelici kakava v prahu
- 1 1/2 skodelice arašidovega masla
- čokoladni preliv (neobvezno)
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C in s peki papirjem obloži pekač v velikosti 20 x 20 cm.
2. V veliki posodi združi vse sestavine. Miksaj jih s kuhinjskim mešalnikom, dokler ne nastane gladka zmes.
3. Testo preloži v pekač in ga s spatulo zgladi. Postavi v pečico.
4. Peci 15 minut oziroma dokler ne izvlečeš iz peciva čistega zobotrebca/noža. Po želji lahko pecivo preliješ s čokoladno glazuro. Pusti, da se ohladi, nato pa razreži na kocke in postrezi.