Recept: Ovseni muffini z bučkami in korenjem
Ja, muffine lahko narediš tudi z zelenjavo in to nikakor ne pomeni, da bodo kaj manj slastni! Ovseni muffini z bučkami in korenjem so zdrava, brezglutenska sladica, zajtrk ali prigrizek, poleg tega pa praktični, da jih uživaš na poti.
Ovseni muffini z bučkami in korenjem
Sestavine:
- 2 skodelici (brezglutenskih) ovsenih kosmičev
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 jedilna žlica cimeta
- 1 skodelica zmečkanih banan (približno 2 veliki)
- 2 jajca; rahlo stepena
- 1/2 skodelice javorjevega sirupa
- 2 skodelici naribanih bučk – približno 1 velika; ne iztisni vode
- 1 skodelica naribanega korenja – približno 2 velika
- 1 jedilna žlica ekstrakta vanilije
- neobvezno: čokoladne kapljice
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C. Pekač za muffine ali namasti ali pa položi vanj papirnate/silikonske skodelice.
2. V visoko zmogljivem multipraktiku ali blenderju zmelji ovsene kosmiče v moko. Moko pretresi v skledo in ji dodaj pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet.
3. V drugi posodi pretlači banane in dodaj stepena jajca, javorjev sirup, naribane bučke in korenje ter vanilijo.
4. Suhe sestavine dodaj k mokrim in premešaj s silikonsko lopatico. Opomba: Zmes lahko zdaj pustiš stati 20 minut, da se nekoliko zgosti – muffini bodo na ta način bolj puhasti.
5. Testo vlivaj v pekač za muffini – skodelice lahko napolniš skoraj do vrha. Po želji dodaj čokoladne kapljice.
6. Peci 30 do 35 minut oziroma dokler iz sredine muffina ne izvlečeš čistega zobotrebca.
7. Pred uživanjem počakaj, da se nekoliko ohladijo. Shranjuj jih v nepredušno zaprti posodi na pultu ali v hladilniku ali pa zamrzni.
(Vir: It’s a Veg World After All)