Recept: Pavlova brez slabe vesti
Brezčasna avstralska sladica na osnovi meringe je popoln posladek na poletnih piknikih!
Napolnjena z grškim jogurtom namesto s smetano, je ta sadna pavlova odlična dietna sladica za poletni čas. Imaš povabljene prijatelje na kosilo ali večerjo? Hrustljavo meringo pripravi že vnaprej, nato pa tik pred serviranjem dodaj še grški jogurt in sveže sadje.
Pavlova brez slabe vesti
Sestavine:
- 3 jajčni beljaki
- 150 g sladkorja v prahu
- 2 čajni žlički koruzne moke
- 200 ml grškega jogurta
- 1 jedilna žlica tekočega medu
- 200 g sadja po izbiri (očiščena lubenica, maline, borovnice,…)
- potrebuješ tudi pekač za 4 velike muffine ali en manjši okrogel pekač
Priprava:
1. Pečico segrej na 140°C oziroma 120°C, če imaš ventilatorsko.
2. V srednje veliki posodi stepi beljake. Test: previdno obrni posodo in v kolikor se beljaki ne premaknejo, so popolno stepeni.
3. Postopoma vmešaj sladkor, 1 jedilna žlica naenkrat, da postane meringa gosta in sijoča. Nato vmešaj še koruzno moko. Z maso napolni vrečko za dekoriranje.
4. Pekač(-e) obloži s peki papirjem. Nekaj meringe najprej nanesi na sredino pekača, nato pa pe okoli, da nastane nekakšna skodelica.
5. Peci 50 minut, nato pa pusti v ugasnjeni pečici stati še 30 minut.
6. Vzemi iz pečice in popolnoma ohladi.
7. Pred serviranjem zmešaj grški jogurt in med ter z maso napolni skodelice iz meringe. Okrasi s sadjem.