Recept: Pečena juha iz sladkega krompirja in s kokosovim mlekom
Predstavljamo ti enostaven recept iz samo petih sestavin za kremasto in aromatično juho, ki je polna okusa po jeseni in primerna tudi za vegane. Pečen sladek krompir in kokosovo mleko ustvarita edinstveno kombinacijo, ki bo zadovoljila še tako zahtevne brbončice.
Pečena juha iz sladkega krompirja in s kokosovim mlekom
Sestavine:
- 2 srednje velika sladka krompirja, olupljena in narezana na kocke
- 1 čebula, nasekljana
- 2 skodelici kokosovega mleka
- 2 skodelici zelenjavne jušne osnove
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- sol in poper po okusu
Postopek:
1. Predhodno segrej pečico na 200°C.
2. V velikem pekaču zmešaj narezan sladek krompir in nasekljano čebulo. Pokapaj z oljčnim oljem, posoli in popopraj po okusu ter dobro premešaj.
3. Postavi v segreto pečico in peci približno 25-30 minut oziroma dokler krompir ne postane mehak in rjavkaste barve.
4. Ko je krompir pečen, ga s čebulo stresi v lonec. Dodaj kokosovo mleko in zelenjavno jušno osnovo ter dobro premešaj.
5. Juho zavri in nato zmanjšaj ogenj. Kuhaj še nekaj minut, da se okusi prepojijo.
6. S pomočjo paličnega mešalnika zmiksaj juho v gladko kremasto teksturo.
7. Po potrebi dodaj še malo soli in popra.
8. Postrezi še toplo.