Recept: Pečene bučke s parmezanom
Damn Delicious
Hiter in zdrav prigrizek, ki je zelo hrustljav in okusen!
Zvečer pred televizijo vedno rada nekaj grickaš? Namesto čipsa in smokijev si raje privošči slastne pečene bučke s parmezanom, ki jih narediš v vsega skupaj 15-ih minutah!
Pečene bučke s parmezanom
Sestavine:
- 1/2 skodelice rastlinskega olja (če jih boš cvrla; če boš bučke pekla, potrebuješ manj olja)
- 1 skodelico Panko (večjih) drobtin
- 1/2 skodelice naribanega parmezana
- 2 bučki; narezani na tanke, 0,5 cm debele rezine
- 1/2 skodelice moke
- 2 veliki jajci; stepeni
Priprava:
1. V veliki ponvi na srednjem ognju segrej olje.
2. V veliki posodi zmešaj Panko drobtine in parmezan. Postavi na stran.
3. V drugo posodo stresi moko.
4. Kolut bučke najprej pomoči v moko, nato v stepena jajca in na koncu v mešanico drobtin s parmezanom.
5. Kolute bučk polagaj na segreto olje in jih čim več peci (cvri) naenkrat. Na vsaki strani potrebujejo približno minuto peke.
6. Prelagaj jih na krožnik obložen s papirnatimi brisačkami.
7. Postrezi takoj.