Domov » Prehrana & Recepti » Recept: Pečene bučke s parmezanom

Recept: Pečene bučke s parmezanom

Prehrana & ReceptiRecepti
Recept: Pečene bučke s parmezanom
📷 Damn Delicious

Hiter in zdrav prigrizek, ki je zelo hrustljav in okusen!

Zvečer pred televizijo vedno rada nekaj grickaš? Namesto čipsa in smokijev si raje privošči slastne pečene bučke s parmezanom, ki jih narediš v vsega skupaj 15-ih minutah!

Pečene bučke s parmezanom

Sestavine:

  • 1/2 skodelice rastlinskega olja (če jih boš cvrla; če boš bučke pekla, potrebuješ manj olja)
  • 1 skodelico Panko (večjih) drobtin
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 2 bučki; narezani na tanke, 0,5 cm debele rezine
  • 1/2 skodelice moke
  • 2 veliki jajci; stepeni

(Damn Delicious)

Priprava:

1. V veliki ponvi na srednjem ognju segrej olje.
2. V veliki posodi zmešaj Panko drobtine in parmezan. Postavi na stran.
3. V drugo posodo stresi moko.
4. Kolut bučke najprej pomoči v moko, nato v stepena jajca in na koncu v mešanico drobtin s parmezanom.
5. Kolute bučk polagaj na segreto olje in jih čim več peci (cvri) naenkrat. Na vsaki strani potrebujejo približno minuto peke.
6. Prelagaj jih na krožnik obložen s papirnatimi brisačkami.
7. Postrezi takoj.