
Recept: Polnjeni datlji navdihnjeni z dubajsko čokolado
Če vas je, tako kot številne, navdušila že nekaj časa zelo priljubljena dubajska čokolada, potem bi vsekakor morali poskusiti tudi bolj zdravo različico sladice, za katero recept je na svojem Youtube profilu objavila @lilsipper_official!
Polnjeni datlji združujejo popolno kombinacijo hrustljave teksture, kremnega nadeva in intenzivne čokolade. Mehki medjool datlji v sebi skrivajo pražene kadafi rezance (ali kokosovo moko za brezglutensko različico) z aromatičnim pistacijevim maslom, obliti pa so s temno čokolado. Za piko na i jih lahko posujete z zdrobljenimi pistacijami, ki dodajo pridih luksuza in dodatno hrustljavost.
Ta preprosta, a prefinjena sladica je popolna za posebne priložnosti, sladico po kosilu ali razvajanje ob skodelici kave.
Polnjeni datlji navdihnjeni z dubajsko čokolado
Sestavine:
- 1 skodelica kadafija (ali kokosovo moko/nastrgani kokos za brezglutensko različico)
- 3 do 4 jedilne žlice pistacijevega masla
- medjool datlji, brez koščic
- temna čokolada (najbolje 100% ali vsaj 85% kakava)
- po želji posip: zdrobljene pistacije
Priprava:
1. Najprej v ponvi na nizkem ognju prepražite kadafi, da postane zlato rjave barve (pozorno pazite, saj se lahko hitro zažge!).
2. Pretresite ga v skledo in primešajte pistacijevo maslo.
3. Vsak datelj posebej nadevajte in polagajte na krožnik, ki ga nato postavite v hladilnik, medtem ko topite čokolado na vodni kopeli.
4. Ko je čokolada stopljena, vsak datelj dvakrat prelijte s čokolado.
5. Preden se drugi sloj čokolade strdi, potresite z zdrobljenimi pistacijami. Hranite v hladilniku.