Recept: Proteinski pečeni ovseni kosmiči
Ti veganski beljakovinski ovseni kosmiči so kot nalašč za vnaprej pripravljen zajtrk!
Ovsene kosmiče lahko pripraviš na tisoč in en način. Do zdaj smo ugotovili že, da so izjemno okusi celo v slani obliki: od polpetov, piškotov do palačink in rižote. Ovseni kosmiči bi morali biti stalnica v vsaki kuhinji, s katero lahko pripravljamo okusne in zdrave obroke.
Proteinski pečeni ovseni kosmiči
Sestavine:
- 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
- 1 jedilna žlica beljakovin v prahu
- 1 zrela banana
- 1/4 skodelice mandljevega mleka
- 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- olje v spreju za kuhanje
- dodatki po želji
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C. Z oljem v spreju namasti ramekine ali posodice, ki jih lahko postaviš v pečico.
2. V blenderju zmiksaj vse sestavine v gladko maso – približno 1 minuto.
3. Testo prelij v ramekine. Na tem mestu na testo položi dodatke, če jih boš seveda uporabila. Postavi v pečico in peci 20-25 minut oziroma dokler iz sredine mase ne povlečeš čistega zobotrebca. Pusti ohlajati 10 minut, nato pa razreži in postrezi.
(Vir: Feel Good Foodie)