
Recept: Puhasti beljakovinski vaflji iz skute
Skutini beljakovinski vaflji vsebujejo kar 16 gramov beljakovin na porcijo in so popolna izbira za zdrav in okusen zajtrk. Pripravljeni so v samo 20-ih minutah, njihov okus pa navduši vse. Poleg tega so idealni za pripravo vnaprej ali zamrzovanje, da jih lahko uživate kadarkoli.
Če želite na preprost način dodati več beljakovin v svoj zajtrk ali večerjo, je ta recept prava izbira. Ti vaflji so neverjetno puhasti in okusni, zaradi česar bodo zagotovo postali stalnica na vašem jedilniku.
Puhasti beljakovinski vaflji iz skute
Sestavine:
- 1 skodelica skute ali 225 g (najboljša je polnomastna)
- 3 velika jajca
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 1 jedilna žlica javorjevega sirupa (plus dodatno za serviranje)
- 1 1/4 skodelice moke (univerzalne ali polnozrnate)
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 3 jedilne žlice kokosovega olja (stopljenega in ohlajenega)
- 3 jedilne žlice mleka po izbiri (ali do 1/4 skodelice za tanjše palačinke)
Priprava:
1. V veliki skledi zmešajte suhe sestavine.
2. V blender ali mešalnik dajte skuto, jajca, vanilijo, javorjev sirup in mleko ter zmiksajte do gladkega.
3. Zmes dodajte suhim sestavinam in nežno premešajte.
4. Vmešajte še kokosovo olje. Testo bo bolj gosto.
5. Segrejte pekač za vaflje.
6. Zajemajte 1/3 skodelice testa za vsak vafelj.
7. Pecite 3-6 minut (odvisno od pekača za vaflje).
8. Prelijte s sirupom in uživajte!