Recept: Sladoledne lučke iz grškega jogurta in arašidov oblite s čokolado
Slasten prigrizek, malica ali sladica!
Zdrave in enostavne sladoledne lučke, narejene iz samih zdravih sestavin. Kremasta jogurtova sredica s hrustljavim čokoladno-arašidovim oblivom, je idealna za ohladitev v toplejših dneh.
Recept za sladoledno slaščico, ki jo lahko enostavno naredimo še bolj beljakovinsko z dodatkom beljakovinskega praška, je na svojem TikTok profilu @kaylaskitchandfix objavila Kayla.
@kaylaskitchandfix I will be having a daily homemade buster bar from now theiugh August mark my words. Full recipe on kaylaskitchandfix.com, link in my bio! #healthydessert #homemadeicecream #icecreambar #frozenyogurt #busterbar #busterbars #copycatrecipe #chocolatepeanutbutter #magicshell #dairyfreerecipes #glutenfreerecipes #dairyfreedessert #glutenfreedessert #paleodessert ♬ original sound – Kayla | Recipes, Hosting, Home
Sladoledne lučke iz grškega jogurta in arašidov oblite s čokolado
Sestavine:
Za nadev/kremo:
- 1/2 skodelice tekočega arašidovega masla (če dodajaš beljakovinski prašek, uporabi le 1/4 skodelice arašidovega masla)
- 1 skodelica jogurta po izbiri (kokosov jogurt ali grški jogurt)
- 2 jedilni žlici mini čokoladnih koščkov ali sesekljane čokolade
- 1/4 čajne žličke soli (če uporabiš beljakovinski prašek, ne dodajaj soli)
Za obliv:
- 1 skodelica čokolade
- 2 jedilni žlici kokosovega olja
- 2 jedilni žlici arašidov
Priprava:
1. Vse sestavine za nadev dajte v skledo in jih na roko dobro mešajte.
2. Pekač ali pladenj obložite s peki papirjem.
3. Zajemite približno 1/4 skodelice nadeva in naredite štiri kroge ali širše palčke na peki papirju. Če želite, lahko na vsak krog položite palčko za sladoled ali pustite tako, kot je. Če uporabljate palčko za sladoled, jo prekrijte z nadevom.
4. Po vrhu potresite arašide in jih nežno potisnite v nadev.
5. Zamrznite za 2 uri.
6. Čokolado in kokosovo olje stopite skupaj v mikrovalovni pečici – sgrevajte po 30 sekund naenkrat in vmes premešajte.
7. Ko se čokolada stopi in postane gladka, z njo popolnoma prekrijete vsako zamrznjeno jogurtovo ploščico.
8. Vsako obloženo ploščico položite nazaj na peki papir, da se čokolada strdi.
9. Uživajte takoj ali shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku.
10. Pred uživanjem pustite lučko nekaj minut na sobni temperaturi, da se nekoliko odtaja ali pa segrevajte v mikrovalovni pečici 10-15 sekund.