Recept: Tunina enolončnica z rižem
Food Faith Fitness
Zdrava tunina enolončnica z rižem ima okus po sušiju in je pripravljena v le eni ponvi!
Tunina enolončnica z rižem
Sestavine:
- 2 1/4 skodelice vode
- 1 skodelica belega riža; surovega
- 1 skodelica kumar; naribanih
- 4 listi nori alg; nalomljenih
- 2 pločevinki tune v oljčnem olju; odcejene
- 1/4 skodelice sojine omake
- 1/2 skodelice grškega jogurta brez maščobe
- 1/4 skodelice riževega kisa
- 1 velik avokado; narezan
- neobvezno: 4 čajne žličke srirache
- za dekoracijo: nasekljana zelena čebula, sezam
Priprava:
1. V veliki in globoki ponvi zavri vodo, nato pa vanjo stresi riž, kumare, nori alge in tuno. Ponovno zavri in kuhaj 2 minuti. Občasno premešaj.
2. Vmešaj sojino omako, znižaj ogenj, da le blago vre, pokrij ter kuhaj toliko časa, dokler se ne absorbira vsa tekočina, približno 20-25 minut.
3. V manjši posodici zmešaj skupaj jogurt, rižev kis in sriracho. Ko je riž kuhan, vmešaj vanj jogurtovo zmes, da postane kremast, lahko pa polivko tudi samo preliješ po rižu.
4. Postrezi z narezanim avokadom, zeleno čebulo in sezamom.
(Vir: Food Faith Fitness)